בירה יומנגס

ת.ז
ארץ יצור ישראל, צומת רופין
שנה 2013 אחוז אלכוהול %7.5 
סגנון בירה EinBeck

בירה מהחבית | 500 מ״ל

בירה יומנגס היא בירה אשר נעשתה בהשראת הבירה ההיסטורית של איינבק שלימים הולידה את סגנון הבוק.

הבירה עשויה בשיטה מסורתית, עם ארבעה סוגי לתת)בסיס, חיטה ועוד שני סוגים מיוחדים שאנו מיבאים במיוחד מגרמניה (וכמות כפולה של לתת מאשר כל בירה אחרת. בנוסף תהליך ההתבגרות שלה במיכלי התסיסה ארוך מהרגיל מה שיוצר איזון והתחברות בין כל הטעמים.

ובינתיים בישראלמסעדה קטנה שעושה המבורגרים גדולים ומיוחדים במינם רצתה בירה גדולה ומיוחדת במינה שתלווה אותם.

היום אין בעולם מקום המייצר בירה כזאת.. ואין מקום חוץ מיומנגס שעושה המבורגרים כאלה ואחרי סיעור מוחות משותף החלטנו לשחזר את הבירה הגדולה של איינבק שדורות של חובבי בירה מחסירים פעימה כשרק שומעים את שמה.

בירה מאלטית, חלקה וקרמית עם מרירות עדינה ומאזנת וסיומת יבשה.

בירה שכיף לשתות ומלווה נהדר ארוחת בשר, אבל, אזהרהזו בירה גדולה עם 7.5% אלכוהול ולא מתאימה לכל אחד

את בירה יומנגס מבשלים עבורינו מבשלת אלכסנדר, את הבירה ניתן להשיג רק בחביות ורק ביומנגס.

חשוב לציין כי בעת הרכבת המתכון ניסינו להשיג ארומות וטעמים מיוחדים וזו בירה שלא דומה לאף בירה אחרת

הבירה זכתה לפופולאריות עצומה ובעקבות ההצלחה שונה שמה של המבשלה לשם

32 ₪

סטלה ארטואה

ת.ז
ארץ יצור בלגיה
שנה 1366
אחוז אלכוהול 5.0%
סגנון בירה לאגר

בירה מהחבית | 500 מ״ל

סטלה ארטואה מיוצרת על פי מתכון סודי ועתיק אשר שורשיו מתחילים אי שם בשנת 1366, במבשלה עתיקה בעיירה לובן הממוקמת מזרחית לבירת בלגיה, בריסל. כיום, כבר למעלה מ- 640 שנים אחרי, סטלה ארטואה היא ללא ספק אחת מן הבירות המשובחות והיוקרתיות ביותר בעולם, ושותים אותה ב- 150 מדינות שונות. נוסחת מתכונה הסודי, שהומצא בשנת 1366 , שמורה מכל משמר עד היום בכספת של בית המלוכה הבלגי. טעמה וייחודה של הבירה נובעים, מתהליך הייצור הקפדני ומהשימוש בזן של כשות נדירה סטלה ארטואה היא בירת לאגר פרימיום בהירה המיוצרת בתהליך ארוך ומורכב הכולל שלושה סוגי כשות לרבות הזן הארומטי הנדיר Saaz. השם "ארטואה" מגיע משמו של מחייה המבשלה בעידן המודרני, המאסטר ברואר מר סבסטיאן ארטואה, אשר רכש את – המבשלה העתיקה בשנת 1717. בשנת 1926 השיקה המבשלה מהדורה מיוחדת לחגים. שם המהדורה היה : Stella (כוכב).

הבירה זכתה לפופולאריות עצומה ובעקבות ההצלחה שונה שמה של המבשלה לשם

32 ₪

טובורג

ת.ז
ארץ יצור קופנהגן, דנמרק
שנה 1873 
אחוז אלכוהול רד: %5.2 
סגנון בירה רד: לאגר כהה

בירה מהחבית | 500 מ״ל

טובורג יוצרה לראשונה בשנת 1880 , בעיירה Hellerup שבצפון בירת דנמרק, קופנהאגן. כבר מימיה הראשונים בלט המותג ולא רק בשל איכותו אלא בזכות הבקבוק הירוק אשר בידל אותו משאר הבירות. כיום, כמובן, ניתן להשיג את הבירה בישראל ב- 2 גרסאות: טובורג RED הכהה וטובורג GREEN הבהירה והקלילה יותר.

בשנת 1880 השיר המבשל האגדי של טובורג, האנס בקוולד, את "טובורג פילסנר" והיה הראשון להחדיר לשוק הדני בירת לאגר, בתוך זמן קצת הפך לאחד המותגים המרכזיים בהיסטוריה של התעשייה הדנית, במיוחד בהיותו הראשון לצאת ברעיון מהפכני מכירת בירה בבקבוקים. מכאן ועד להצלחתו של טובורג ברחבי העולם הייתה קצרה.

טובורג מיוצרת בישראל החל משנת 1995 , עם הקמתה של המבשלה באשקלון. כיום היא נמכרת ב- 120 מדינות ברחבי העולם.

טובורג הינה בירה בסגנון לאגר , והיא מיוצרת בשיטת התסיסה התחתית בטמפרטורה יחסית נמוכה של 5-12 מעלות, בתהליך אשר נמשך בין 2-12 שבועות

30 ₪

ויינשטפן

ת.ז
ארץ יצור גרמניה
שנה 1040 
אחוז אלכוהול 5.4% 
סגנון בירה בירת Weissbier בירת חיטה

בירה מהחבית | 500 מ״ל

ווינשטפן זו בירת החיטה הראשונה והבירה העתיקה ביותר בעולם, המיוצרת בחבל בוואריה שבגרמניה מאז שנת 1040!
בשונה מבירות המופקות משעורה, ווינשטפאן עשויה מלתת חיטה, והינה בירה קלילה ומרעננת, בעלת ארומה פירותית וטעם עדין ומתקתק. לתת החיטה מעניק לבירה את צבעה הבהיר המיוחד, בעל העכירות הטבעית וראש הקצף הגבוה.

ווינשטפאן מופקת בתהליך של תסיסה עילית (אייל) על פי המסורת נהוג למזוג ולהגישה בטמפ' של 5 מעלות בנוסף ווינשטפן היא מבשלת הבירה העתיקה ביותר שיש בעולם שקיימת באותו מקום.

 

34 ₪

גינס

ת.ז
שנה 1759 
אחוז אלכוהול 4.2% 
סגנון בירה סטאוט'אירי

בירה מהחבית | 500 מ״ל

גינס היא בירת סופר פרימיום מסוג סטאוט, המיוצרת בדבקות על פי הנוסחה המוקפדת של המתכון המקורי משנת 1759 במבשלת סט. ג'יימס אשר בדבלין, אירלנד. כפי שניתן לראות בתמונה למטה בצד שמאל, בגלל שבתערובת הבירה יש חנקן היא הבירה היחידה שנבנית מלמטה, כלומר בהתחלה כל הכוס מלאה בקצף ולאט לאט הקצף עולה למעלה ונשארת הבירה, חשוב לציין כי מי ששותה גינס אוהב לשתות את הגינס שלו כמו שצריך, גינס היא בירה שיש לה "מעריצים" רבים ואם אותו מקום שהם הולכים אליו לא יימזגו להם את הבירה כמו שצריך כנראה שהם לא ישתו שם גינס.

האיזון המושלם בין מרכיביה הקבועים: שעורה קלויה, מים זכים ממעיינות הרי וויקלו שבאירלנד ופרחי כשות, מעניקים לה את צבעה הכהה ואת טעמה המריר האופייני.

סימן ההיכר של גינס, כתר קצף סמיך ולבן, הוא תוצאה של תערובת גז דו תחמוצת הפחמן וחנקן, סוד שמיושם במתכון מהיום שנתגלה. השעורה הקלויה היא שאחראית על צבעה הייחודי של בירה גינס שהוא למעשה אדום עמוק ולא שחור, – כפי שנדמה לפעמים ממבט ראשון . הבירה מותססת בתסיסה עילית בטמפרטורה גבוהה של 15 עד 22 מעלות, ואחר כך בתסיסה קצרה ומהירה של 3 עד 8 ימים. במקומות שונים בעולם נהוג להגישה בטמפרטורה גבוהה יחסית, בין 7 ל- 15 מעלות, אך בארץ היא מוגשת קרה מאוד.

בדיוק 250 שנה חלפו מאז שארתור גינס, יזם נועז ובעל חזון, חכר את מבשלת סט' ג"יימס גייט בדאבלין לתקופה של 9,000 שנה (אז אם דאגתם נשארו לכם לפחות עוד – 8,750 שנה לשתות גינס). בשנת 1801 הפכה גינס ליצואנית הבירה הראשונה בעולם ולקראת סוף המאה ה- 19 כבר נחשבה המבשלה של ארתור גינס לגדולה ביותר על הגלובוס

34 ₪

גלילה לראש העמוד
דילוג לתוכן